Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Ciasteczka tahini

Ciasteczka tahini
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

35 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pyszne ciasteczka z pastą sezamową tahini, bez zbędnego oleju i białego cukru. Szybkie danie, które sprawdzi się jako idealny, zdrowy deser!

Składniki

3 łyżka Pasta tahini
40 g Zmielone orzechy włoskie
15 g Zmielne migdały
3 łyżka Miód
50 g Mąka owsiana
50 g Mąka ryżowa
0.5 łyżeczka Soda oczyszczona
2 łyżka Woda

Opis wykonania

Składniki na 13 sztuk. Przygotowanie: Pastę tahini mieszamy z miodem, orzechami i migdałami. Stopniowo dodajemy mąkę wraz z sodą i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Następnie dodajemy wodę. Ponownie dokładnie mieszamy. Z przygotowanej masy formułujemy kuleczki. Każdą kuleczkę przekładamy na talerz z ziarnami sezamu i dociskamy dnem szklanki, tak aby powstało ciastko. Nagrzewamy piekarnik do 170 stopni i pieczemy ok. 20 minut.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych