Ciasto bez cukru
![Ciasto bez cukru](https://akademiasmaku.pl/storage/7628/conversions/ciasto-bez-cukru-4801-single.webp)
4 porcje
90 min
Łatwe
Składniki
Ciasto bez cukru
Ciasto bez cukru
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/9258/conversions/DIKnbeV9OthKhH-thumb.webp)
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną i odstaw.
Masło umieść w dużej misce i ucieraj przy pomocy robota kuchennego, aż do uzyskania gładkiej, jasnej masy.
Dodaj jedno jajko i połowę mąki wymieszanej z sodą i proszkiem do pieczenia. Składniki zmiksuj.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/9259/conversions/NQregfkIRLB4Xx-thumb.webp)
Powtórz czynność z następnym jajkiem i resztą mąki. Ponownie zmiksuj, aż składniki się połączą.
Banany obierz i rozgnieć widelcem na gładką masę.
Do miski dodaj rozgniecione banany, rodzynki i ekstrakt waniliowy. Całość dokładnie wymieszaj.
Porada
Czy istnieje przepis na idealnie wyrobione ciasto? Tak! Przygotuj potrzebne składniki i włącz program Sensor Control Plus w robocie kuchennym MUM marki Bosch.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![3](https://akademiasmaku.pl/storage/9260/conversions/XH05YRmw5DyUmw-thumb.webp)
Masę przełóż do formy (o wymiarach 26×12 cm) wyłożonej papierem do pieczenia.
Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około godzinę do tzw. suchego patyczka.
Komentarze