Ciasto jaglane z brzoskwiniami
4 porcje
90 min
Średnie
Składniki
Ciasto jaglane z brzoskwiniami
Ciasto jaglane z brzoskwiniami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
W miseczce łączymy ze sobą mleko kokosowe, jajka i olej. Brzoskwinie kroimy w plasterki. Kaszę jaglaną gotujemy zgodnie z zaleceniem producenta. Ugotowaną, ciepłą kaszę miksujemy. Ugotowaną, ciepłą kasze jaglaną miksujemy. Dodajemy do niej wymieszane mleko z dodatkami i dosypujemy cukier wymieszany z cukrem waniliowym i sodą – miksujemy wszystko raz jeszcze na jednolitą masę. Tak przygotowane ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy (mała forma), na wierzchu układamy pokrojone plasterki brzoskwiń i wszystko posypujemy wiórkami kokosowymi. Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 1 godziny. Upieczone ciasto odstawiamy do całkowitego wystygnięcia, przed podaniem można oprószyć je cukrem pudrem, smacznego ; )
Komentarze