Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

8 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Ciekawy deser w postaci ciasta bez odrobiny cukru. Całej masie słodkości dodają jedynie banany, zaś kiwi dodaje nutę kwaśnego smaku.

Składniki

150 g Kasza jaglana
500 ml Woda
1 szczypta Sól
2 łyżka Masło
2 szt. Banany
4 szt. Kiwi

Opis wykonania

Wodę zagotować, wsypać do niej kaszę jaglaną, dodać szczyptę soli i masło. Gotować, mieszając od czasu do czasu, około 10 minut, do momentu, aż kasza się rozgotuje i odparuje nadmiar wody (pod koniec gotowania należy mieszać cały czas, żeby kasza nie przywierała do dna garnka).

Piekarnik rozgrzać do temperatury 200°C, formę tortową o średnicy 22 cm posmarować lekko masłem. Banany i kiwi obrać ze skórki. Do masy jaglanej dodać oba banany i jedno kiwi, zmiksować na jednolitą masę (najlepiej użyć w tym celu blendera ręcznego).

Tak przygotowaną masę przełożyć do formy i wyrównać górę. Pozostałe kiwi pokroić w plastry i wyłożyć na cieście. Piec przez około 35 minut.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych