Ciasto jaglane z kiwi
8 porcje
60 min
Średnie
Składniki
Ciasto jaglane z kiwi
Ciasto jaglane z kiwi
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Wodę zagotować, wsypać do niej kaszę jaglaną, dodać szczyptę soli i masło. Gotować, mieszając od czasu do czasu, około 10 minut, do momentu, aż kasza się rozgotuje i odparuje nadmiar wody (pod koniec gotowania należy mieszać cały czas, żeby kasza nie przywierała do dna garnka).
Piekarnik rozgrzać do temperatury 200°C, formę tortową o średnicy 22 cm posmarować lekko masłem. Banany i kiwi obrać ze skórki. Do masy jaglanej dodać oba banany i jedno kiwi, zmiksować na jednolitą masę (najlepiej użyć w tym celu blendera ręcznego).
Tak przygotowaną masę przełożyć do formy i wyrównać górę. Pozostałe kiwi pokroić w plastry i wyłożyć na cieście. Piec przez około 35 minut.
Komentarze