Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Ciasto kokosowe

Opis wykonania

ciasto kokosowe z domowym kremem czekoladowym i musem z kokosa

baner reklamowy maszynki do mielenia

ciasto : jajka + 500 ml mleka kokosowego + 80 g mąki kokosowej + 2 g cukru kokosowego, wymieszać wszystko razem i odstawić na 3 minuty, po tym czasie na nagrzaną patelnie z olejem kokosowym nałożyć ciasto formując placki jakie sobie życzymy, Smażyć z każdej strony po około 5-7 minut. krem czekoladowy : 6 daktyli zalać wrzątkiem i odczekać około 10 minut. Awokado + daktyle + kakao zblendować razem (jeśli komuś jest mało słodkie dodać miodu do smaku). Mus z kokosa: 50 g mleczka kokosowego ( stała część) + 40 g mąki kokosowej + 50 g wiórek kokosowych + 100 ml mleka kokosowego + 1 łyżka miodu wymieszać wszystko razem. Powstanie gęsta masa, jeśli jest za gęsta można dodać mleka albo mleczka kokosowego. Ciasto przełożyć na zmianę domowym kremem czekoladowym i musem z kokosa. wszystko posypać migdałami i zjadać! Całość jest bardzo sycąca więc naprawdę wystarczy mała porcja aby dostarczyć wszystkich potrzebnych składników mineralnych do prawidłowego początku dnia. Ciasto kokosowe jest bardzo smaczne!