Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Francuski suflet z wiśniami i marcepanem.

Składniki

1 łyżeczka masła do nasmarowania formy
słoik wiśni (300 g po odsączeniu zalewy)
100 g marcepana
60 g cukru
opakowanie cukru waniliowego
jaja
80 g mąki
szczypta soli
40 ml mleka

Opis wykonania

Nasmarować formę sufletowa i ułożyć w niej odsączone wiśnie. Pokroić marcepan na bardzo małe kawałki. Marcepan, cukier, cukier waniliowy i jajka włożyć do misy. Wszystko to mieszać do uzyskania elastycznej masy. Dodać wszystkie pozostałe składniki i dalej mieszać. Równomiernie wlać ciasto na wiśnie i piec w podany sposób.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych