Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Cytrynowa bezokolada

Opis wykonania

Beza ciągnącą się w środku z wiorkami kokosowych. Blaty bezowe przełożone aksamitnymi kremem z mascarpone, lemon curdem i orzeźwiającymi borówkami.

2 blaty bezowe-białka ubić na sztywno.stopniowo dodawać cukier i 0,5 szkl.wiorek piekarnik160 °piec przez 10min.potem piekarnik130°i piec 1,5 godziny. Krem bialy- śmietankę ubić na sztywno ,dodać mascarpone i cukier puder i jeszcze chwilę ubijać Lemon curd-żółta+jajka+cukier do garnka ,dobrze podgrzać na średnim ogniu,dodać sok i skórkę,ciągle mieszając gotować aż zgęstnieje,dodać masło,wymieszać trzepaczką i schłodzić. Pierwszy blat położyć góra do dołu na patera. Przełożyć połową białego kremu.polać gdzie niegdzie lemon curdem ,posypać połową borówek. Przykryć drugim blatem górą do góry. Wyłożyć resztę białego kremu i znowu wedle uznania kremu cytrynowego i udekorować borówkami. Pozostały krem cytrynowy można przechowywać w lodówce.