Cytrynowa bezokolada
4 porcje
Średnie
Składniki
Cytrynowa bezokolada
Cytrynowa bezokolada
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
2 blaty bezowe-białka ubić na sztywno.stopniowo dodawać cukier i 0,5 szkl.wiorek piekarnik160 °piec przez 10min.potem piekarnik130°i piec 1,5 godziny. Krem bialy- śmietankę ubić na sztywno ,dodać mascarpone i cukier puder i jeszcze chwilę ubijać Lemon curd-żółta+jajka+cukier do garnka ,dobrze podgrzać na średnim ogniu,dodać sok i skórkę,ciągle mieszając gotować aż zgęstnieje,dodać masło,wymieszać trzepaczką i schłodzić. Pierwszy blat położyć góra do dołu na patera. Przełożyć połową białego kremu.polać gdzie niegdzie lemon curdem ,posypać połową borówek. Przykryć drugim blatem górą do góry. Wyłożyć resztę białego kremu i znowu wedle uznania kremu cytrynowego i udekorować borówkami. Pozostały krem cytrynowy można przechowywać w lodówce.
Komentarze