Camembert marynowany w białym winie z salsą truskawkową

4 porcje
Średnie
Pyszny kremowy ser z delikatną salsą - pyszne danie na ciepłe wieczory.
Składniki
1 szt. Ser Camembert
200 ml białe wino Chardonnay
10 szt. truskawki
1 łyżeczka ocet balsamiczny
0,5 łyżeczka miód
1 szczypta świeży pieprz
Camembert marynowany w białym winie z salsą truskawkową
Camembert marynowany w białym winie z salsą truskawkową
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Ser camembert wyciągamy z opakowania odcinamy górną skórkę, przekładamy do szklanego naczynia zalewamy winem i odstawiamy do lodówki na 24 h.
Po tym czasie ser przekładamy na papier do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego do 180 C piekarnika na 30 minut.
Truskawki w miarę drobno pokroić wymieszać z resztą składników.
Podawać gorący ser z zimną salsą. Smacznego !
Komentarze