Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Ciasto szpinakowe z owocami

Opis wykonania

Pyszne i zdrowe ciasto szpinakowe.

Jajka zmiksować z cukrem na puszystą masę. Miksując wlewać olej. Następnie dodać mąkę i proszek po pieczenia. Szpinak rozmrozić na sitku (najlepiej jeśli szpinak jest rozdrobniony, nie w liściach). Szpinak odcisnąć z nadmiaru wody i dodać do ciasta, wmieszać łyżką. Po ostudzeniu ciasta obcinamy jego górę i kruszymy. Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, dodajemy mascarpone. Ilość cukru pudru zależy od tego jak bardzo słodki krem lubimy. Opcjonalnie można dodać aromat, kilka kropel soku, dżemu bądź lemon curdu. Krem rozsmarowujemy na cieście i posypujemy pokruszoną częścią. Ozdabiamy owocami np. granatem.