Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Czekoladki z masłem orzechowym

Czekoladki z masłem orzechowym
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Coś dla fanów połączenia masła orzechowego z czekoladą;) To deser czekoladowy, któremu nie można się oprzeć!

Składniki

40 g olej kokosowy
25 g kakao
2 łyżka erytrol
1 łyżeczka masło orzechowe - łyżeczka (lub więcej) na każdą czekoladkę
5 łyżka dowolne mleko- na oko kilka łyżek

Opis wykonania

Olej roztapiamy, mieszamy ze słodzikiem i kakao. Dolewamy mleko na ok. do otrzymania gładkiej czekoladowej, lekko płynnej konsystencji. Ja dodałam ok 5 łyżek mleka. Wlewamy odrobinę masy do foremek i wkładamy je na 10-20 min do zamrażarki. Po tym czasie wyciągamy foremki, łyżeczką nakładamy masło orzechowe i zalewamy wszystko pozostałą częścią czekolady. Wkładamy znów do zamrażarki na przynajmniej 30 min.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych