Czekoladki z masłem orzechowym
2 porcje
60 min
Średnie
Coś dla fanów połączenia masła orzechowego z czekoladą;) To deser czekoladowy, któremu nie można się oprzeć!
Składniki
40 g olej kokosowy
25 g kakao
2 łyżka erytrol
1 łyżeczka masło orzechowe - łyżeczka (lub więcej) na każdą czekoladkę
5 łyżka dowolne mleko- na oko kilka łyżek
Czekoladki z masłem orzechowym
Czekoladki z masłem orzechowym
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Olej roztapiamy, mieszamy ze słodzikiem i kakao. Dolewamy mleko na ok. do otrzymania gładkiej czekoladowej, lekko płynnej konsystencji. Ja dodałam ok 5 łyżek mleka. Wlewamy odrobinę masy do foremek i wkładamy je na 10-20 min do zamrażarki. Po tym czasie wyciągamy foremki, łyżeczką nakładamy masło orzechowe i zalewamy wszystko pozostałą częścią czekolady. Wkładamy znów do zamrażarki na przynajmniej 30 min.
Komentarze