Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

9 porcje

Czas wykonywania

50 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
! Ciasto jest bardzo wilgotne, a do tego mega czekoladowe, czyli to co lubię najbardziej ;)

Składniki

2 szt. jajka
3/4 szklanka cukier
1/4 łyżeczka sól
1/4 szklanka przecier jabłkowy może być dżem
1 szklanka mąka pszenna pełnoziarnista
1/2 szklanka kakao
1,5 łyżeczka soda oczyszczona
1/2 łyżeczka cynamon
2 szklanka cukinia starta i odciśnięta
gorzka czekolada kostki

Opis wykonania

Piekarnik nagrzej do 175 stopni C. Blaszkę o wymiarach 20x20, wyłóż papierem do pieczenia. W misce wymieszaj mokre składniki: jajka, cukier, sól i przecier jabłkowy. Do drugiego naczynia wsyp suche składniki: mąkę, kakao, sodę, cynamon i dobrze wymieszaj. Do suchych składników dodaj mokre i mieszaj, aż do całkowitego ich połączenia. Następnie dodaj odciśniętą cukinię i posiekaną czekoladę. Gotową masę przełóż do foremki. Piecz około 30-40 minut, aż do momentu, gdy na wbitym w ciasto patyczku, po wyjęciu, nie będzie surowego ciasta. Ciasto wyjmuj z formy dopiero po całkowitym wystudzeniu.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Maria Izabela
Jeśli boisz się, że będzie czuć cukinie, to nie masz się czym martwić! A wilgoć jaką daje cukinia jest idealna
Ewusia1222
U nas był torcik czekoladowy z cukinii. Posypałam na górze czekoladą i orzeszkami. Pycha!