Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Czekoladowe ciasto z cukinii

Opis wykonania

! Ciasto jest bardzo wilgotne, a do tego mega czekoladowe, czyli to co lubię najbardziej ;)

Piekarnik nagrzej do 175 stopni C. Blaszkę o wymiarach 20x20, wyłóż papierem do pieczenia. W misce wymieszaj mokre składniki: jajka, cukier, sól i przecier jabłkowy. Do drugiego naczynia wsyp suche składniki: mąkę, kakao, sodę, cynamon i dobrze wymieszaj. Do suchych składników dodaj mokre i mieszaj, aż do całkowitego ich połączenia. Następnie dodaj odciśniętą cukinię i posiekaną czekoladę. Gotową masę przełóż do foremki. Piecz około 30-40 minut, aż do momentu, gdy na wbitym w ciasto patyczku, po wyjęciu, nie będzie surowego ciasta. Ciasto wyjmuj z formy dopiero po całkowitym wystudzeniu.