Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Czekoladowe ciasto z kokosową kaszą manną Marty Nwachuku

Opis wykonania

Warstwowe ciasto czekoladowe to prawdziwa uczta zmysłów :)

baner reklamowy maszynki do mielenia
  1. Piekarnik rozgrzej do temperatury 180 stopni C.
  2. Wszystkie suche składniki (cukier, mąka, kakao, proszek do pieczenia) dokładnie wymieszaj w jednej misce.
  3. W drugiej misce połącz ze sobą wszystkie mokre składniki (mleko, jajka, olej).
  4. Składniki mokre przelej do suchych i wymieszaj.
  5. Ciasto podziel na dwie równe części.
  6. Połowę ciasta wylej do blaszki, a drugą połowę odłóż na bok.
  7. Piecze przez 20 minut.
  8. W tym czasie przygotuj krem kokosowy.
  9. Wszystkie składniki wrzuć do rondelka i mieszając podgrzej na małym ogniu aż do momentu zagotowania.
  10. Gdy masa zgęstnieje, ściągnij ją z ognia.
  11. Z piekarnika wyciągnij ciasto i wylej na nie masę kokosową.
  12. Wyrównaj i zalej pozostałym ciastem.
  13. Pieczokoło 30 minut.
  14. Po ostygnięciu ciasta naszykuj polewę.
  15. Podgrzej śmietankę i gdy będzie lekko ciepła dodaj do niej czekoladę.
  16. Wymieszaj do rozpuszczenia czekolady i połączenia składników.
  17. Każdy kawałek ciasta polej czekoladą, która spływając pokryje również boki.
  18. Jeżeli zbyt szybko zastygnie możesz pomóc sobie nożem delikatnie rozsmarowując czekoladę.