Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

10 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Deser o smaku piña colada na bazie mleka kokosowego z nasionami chia i musem ananasowym posypany płatkami migdałów.

Składniki

400 ml mleko kokosowe
3 łyżka nasiona chia
3 szt. grube plastry ananasa
2 łyżka płatki kokosa

Opis wykonania

Nasiona chia dzień wcześniej mieszamy z mlekiem kokosowym, Przez pierwszą godzinę kilkukrotnie je mieszamy, a następnie przekładamy do pucharków i wkładamy na noc do lodówki. Następnego dnia kroimy plastry ananasa na kawałki odcinając zdrewniałe części, parę kawałków zostawiamy do ozdoby, resztę miksujemy blenderem na mus. Dopełniamy nim pucharki i posypujemy wierzch płatkami kokosa oraz ozdabiamy kawałkami ananasa.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
bsylvia
Ciekawy pomysł na deser, bardzo polecam!