Deser pina colada z nasionami chia
2 porcje
10 min
Łatwe
Deser o smaku piña colada na bazie mleka kokosowego z nasionami chia i musem ananasowym posypany płatkami migdałów.
Składniki
400 ml mleko kokosowe
3 łyżka nasiona chia
3 szt. grube plastry ananasa
2 łyżka płatki kokosa
Deser pina colada z nasionami chia
Deser pina colada z nasionami chia
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Nasiona chia dzień wcześniej mieszamy z mlekiem kokosowym, Przez pierwszą godzinę kilkukrotnie je mieszamy, a następnie przekładamy do pucharków i wkładamy na noc do lodówki. Następnego dnia kroimy plastry ananasa na kawałki odcinając zdrewniałe części, parę kawałków zostawiamy do ozdoby, resztę miksujemy blenderem na mus. Dopełniamy nim pucharki i posypujemy wierzch płatkami kokosa oraz ozdabiamy kawałkami ananasa.
Komentarze