Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pyszny,prosty deser. Efektowny i kuszący małych i dużych. U mnie w domu nigdy nie dotrwał do wieczora. Synek uwielbia te małe kuleczki

Składniki

200 g biała czekolada
100 g masło
200 g wiórki kokosowe
100 g cukier puder
3 łyżka mleko
1 szklanka migdały

Opis wykonania

Czekoladę rozpuszczamy na parze z mlekiem. Masło ucieramy z 2/3 cukru pudru. Łączymy z czekoladą. Powstałą masę na pół godziny wstawiamy do lodówki do stężenia. Formujemy kulki, w każdą z nich wkładamy migdała. Obtaczamy w panierce z kokosa i reszty cukru pudru

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych