DOMOWE RAFFAELLO
4 porcje
Średnie
4 (Ilość ocen: 1)
Pyszny,prosty deser. Efektowny i kuszący małych i dużych. U mnie w domu nigdy nie dotrwał do wieczora. Synek uwielbia te małe kuleczki
Składniki
200 g biała czekolada
100 g masło
200 g wiórki kokosowe
100 g cukier puder
3 łyżka mleko
1 szklanka migdały
DOMOWE RAFFAELLO
DOMOWE RAFFAELLO
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Czekoladę rozpuszczamy na parze z mlekiem. Masło ucieramy z 2/3 cukru pudru. Łączymy z czekoladą. Powstałą masę na pół godziny wstawiamy do lodówki do stężenia. Formujemy kulki, w każdą z nich wkładamy migdała. Obtaczamy w panierce z kokosa i reszty cukru pudru
Komentarze