Domowy syrop z mięty

2 porcje
1320 min
Łatwe
5 (Liczba ocen: 1)
Składniki
Wartości odżywcze
Domowy syrop z mięty
Domowy syrop z mięty
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania

Miętę opłucz i osusz. W garnku zagotuj wodę. Odstaw i dodaj cukier. Mieszaj do całkowitego rozpuszczenia cukru.

Dodaj sok z cytryny i gałązki mięty. Pozostaw pod przykryciem na ok. 20 godzin. Po czym czasie całość syropu postaw na płycie grzewczej. Doprowadź do wrzenia i gotuj ok. 60 minut. Wyjmij gałązki mięty

Gorący syrop nalewaj do butelek przez sitko, na którym zostaną reszki mięty.
Porada
Ustawiasz temperaturę palnika na wyczucie? Nigdy więcej! Dzięki płytom FlameSelect bez trudu wybierzesz i utrzymasz właściwą moc grzania.

Komentarze