


Cytrynę pokrój w cienkie plastry. Filety dorady umyj i osusz, posyp solą, polej oliwą. Ułóż na papierze do pieczenia, połóż plastry cytryny i gałązki rozmarynu.
Piecz w piekarniku z użyciem funkcji SteamPlus, temperatura 120 stopni, przez 6–8 minut, do momentu upieczenia.
Warzywa wyszoruj szczotką, osusz. Kawałki rozmarynu drobno posiekaj. Jeśli masz mandolinę, zetrzyj warzywa na cienkie plastry, jeśli używasz noża, spróbuj pokroić warzywa w bardzo cienkie plastry.
Plastry buraka przełóż do oddzielnej miski, polej oliwą, posyp solą, dodaj odrobinę posiekanego rozmarynu, wymieszaj. Pozostałe warzywa przełóż do drugiej miski, polej oliwą, posyp solą, dodaj odrobinę posiekanego rozmarynu i wymieszaj.
Tak przygotowane warzywa rozłóż na blaszce przeznaczonej do pieczenia Air Fry. Piecz z użyciem funkcji Air Fry czas 15–20 minut w temperaturze 180–200 stopni (do grubszych chipsów ustaw temperaturę 200 stopni).