Dorada pieczona w piekarniku z chipsami z warzyw
2 porcje
60 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Wartości odżywcze
Dorada pieczona w piekarniku z chipsami z warzyw
Dorada pieczona w piekarniku z chipsami z warzyw
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Cytrynę pokrój w cienkie plastry. Filety dorady umyj i osusz, posyp solą, polej oliwą. Ułóż na papierze do pieczenia, połóż plastry cytryny i gałązki rozmarynu.
Piecz w piekarniku z użyciem funkcji SteamPlus, temperatura 120 stopni, przez 6–8 minut, do momentu upieczenia.
Warzywa wyszoruj szczotką, osusz. Kawałki rozmarynu drobno posiekaj. Jeśli masz mandolinę, zetrzyj warzywa na cienkie plastry, jeśli używasz noża, spróbuj pokroić warzywa w bardzo cienkie plastry.
Plastry buraka przełóż do oddzielnej miski, polej oliwą, posyp solą, dodaj odrobinę posiekanego rozmarynu, wymieszaj. Pozostałe warzywa przełóż do drugiej miski, polej oliwą, posyp solą, dodaj odrobinę posiekanego rozmarynu i wymieszaj.
Porada
Pieczenie z dodatkiem pary to gwarancja pełni smaku! Para i ciepło mają wyjątkowy wpływ na pieczone potrawy. Wypróbuj piekarnik ParaPlus marki Bosch i poczuj różnicę!
Tak przygotowane warzywa rozłóż na blaszce przeznaczonej do pieczenia Air Fry. Piecz z użyciem funkcji Air Fry czas 15–20 minut w temperaturze 180–200 stopni (do grubszych chipsów ustaw temperaturę 200 stopni).
Komentarze