Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie

Ocena

4 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Ten rodzaj smalcu dla jarosza ucieszy podniebienie nie tylko tych co nie jedzą mięsa, ale każdego kto go spróbuje, nie różni się smakiem od oryginału

Składniki

400 g biała fasola
1 szt. cebula
1 szt. jabłko
1 łyżka majeranek
1 szt. liść laurowy
3 szt. ziele angielskie
2 szt. jałowiec
1 szczypta sól
1 szczypta pieprz
6 łyżka oliwa

Opis wykonania

Fasolę przecieramy przez sitko lub miksujemy. Cebulę kroimy w kostkę solimy i smażymy na oleju z dodatkiem liścia laurowego ziela i jałowca. Gdy cebulka zacznie nam się rumienić wyjmujemy przyprawy i dodajemy starte na tarce jabłko i dosypujemy majeranek wszystko razem dusimy około 10 minut. Studzimy. Wszystkie zimne składniki razem mieszamy doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem do smaku. Przechowujemy w lodówce.

Oceń przepis
Średnia ocen: 4, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Marzenna
Kremowy i smaczny idealny na kanapkę bezmięsną.