Dorada z grilla
Opis wykonania
Grillowana ryba to prawdziwy rarytas! Jej mięso jest niesamowicie miękkie i - dzięki odpowiednim przyprawom - niezwykle aromatyczne! Oto mistrzowski przepis na doradę z grilla.

Ząbki czosnku rozcieramy z odrobiną soli oraz pieprzem i wyrabiamy z masłem na gładką masę.

Rybę myjemy, oczyszczamy i nacieramy odrobiną oliwy z solą.

Na grillu wykładamy folię aluminiową (podwójnie złożoną) .
Kładziemy na niej rybę i grillujemy po 6 minut z każdej strony.

Gdy ryba będzie już miękka, robimy z folii łódeczkę dodajemy wino oraz masło .
Zawijamy szczelnie rybę i zostawiamy ją na grillu jeszcze 10 minut, na małym żarze .
Podajemy zaraz po upieczeniu z zieloną sałatą z oliwą i cytryną