Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Faszerowane pieczarki

Faszerowane pieczarki

Opis wykonania

Średnie
dla 4 osób

Pieczarki faszerowane masą serową z szynką.

Oczyścić pieczarki, wyciąć nóżki i ewentualnie usunąć blaszki. Umyć pieczarki i skropić kapelusze sokiem z cytryny. Obrać cebulę. Cebulę, nóżki pieczarek i szynkę pociąć w drobną kostkę. Włożyć wraz z masłem do jednego naczynia. Nałożyć pokrywę i dusić na ruszcie na poziomie 1 w podany sposób. Wmieszać ser i dodać siekaną natkę pietruszki. Doprawić śmietaną i dodać pieprz do smaku. Napełnić kapelusze pieczarek masą serową. Nasmarować tłuszczem płaską formę sufletową i ułożyć na niej kapelusze pieczarek. Ustawić formę na ruszcie i zapiec w podany sposób.
Sposób nastawiania:
Podduszenie: mikrofalówka 600 W, ok. 3 minuty.
Zapiekanie: grill o dużej powierzchni, mocno oraz mikrofalówka 360 W, 10-15 minut.
Wariant: zamiast sera Gorgonzola można użyć sera świeżego.
Akademia Smaku
Wiecej moich przepisów
Wasza ocena

Quiz Jacka Bilczyńskiego

1. Kawa wypita kilkadziesiąt minut przed treningiem…

 1. Kawa wypita kilkadziesiąt minut przed treningiem…