Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Faszerowane pieczarki

Faszerowane pieczarki

Opis wykonania

Średnie
dla 4 osób

Pieczarki faszerowane masą serową z szynką.

Oczyścić pieczarki, wyciąć nóżki i ewentualnie usunąć blaszki. Umyć pieczarki i skropić kapelusze sokiem z cytryny. Obrać cebulę. Cebulę, nóżki pieczarek i szynkę pociąć w drobną kostkę. Włożyć wraz z masłem do jednego naczynia. Nałożyć pokrywę i dusić na ruszcie na poziomie 1 w podany sposób. Wmieszać ser i dodać siekaną natkę pietruszki. Doprawić śmietaną i dodać pieprz do smaku. Napełnić kapelusze pieczarek masą serową. Nasmarować tłuszczem płaską formę sufletową i ułożyć na niej kapelusze pieczarek. Ustawić formę na ruszcie i zapiec w podany sposób.
Sposób nastawiania:
Podduszenie: mikrofalówka 600 W, ok. 3 minuty.
Zapiekanie: grill o dużej powierzchni, mocno oraz mikrofalówka 360 W, 10-15 minut.
Wariant: zamiast sera Gorgonzola można użyć sera świeżego.
Akademia Smaku
Wiecej moich przepisów
Wasza ocena

Quiz wegetariański

1. Czym charakteryzuje się owowegetarianizm?