Przepisy na potrawy z grilla

Mięso na grilla
Rodzinne grillowanie to jeden z najprzyjemniejszych sposobów spędzania wolnego czasu na świeżym powietrzu, zwłaszcza w ciepłe - wiosenne i letnie dni. Dużą popularnością cieszą się grillowane potrawy z mięsa – przede wszystkim kiełbasy i karkówki, ale równie doskonałą propozycję stanowią ryby, warzywa, a także… owoce morza.
Z myślą o wszystkich miłośnikach grillowanych potraw, przygotowaliśmy bogatą bazę przepisów z wyśmienitymi, soczystymi i aromatycznymi mięsami. Grillowane klopsiki nadziewane mozzarellą, szaszłyki z kurczaka w marynacie curry, inspirowane kuchnią indyjską, pstrąg grillowany z pokrzywą czy tajskie krewetki w mango i limonce to jedynie przedsmak kulinarnych inspiracji, które można znaleźć w naszej Akademii Smaku.


Grillowane warzywa
Potrawy z grilla to nie tylko dania mięsne. W naszym serwisie, z myślą o wszystkich miłośnikach kuchni wegetariańskiej, przygotowaliśmy również wiele sprawdzonych przepisów na grillowane warzywa.
Wegetariańskie burgery z białej fasoli oraz batatów z sosem sojowym i pastą tahini z pewnością oczarują wszystkich gości, podobnie jak proste i pyszne pieczywo w stylu włoskim - focaccia z pomidorkami koktajlowymi oraz aromatycznym rozmarynem. Możesz również samodzielnie przyrządzić grillowane ziemniaki z przyprawami i cebulką, grillowaną cukinię, faszerowane pieczarki, a także szparagi z cytryną oraz parmezanem, których przygotowanie zajmie Ci około 20 minut. Zaskocz swoich gości różnorodnymi, zdrowymi, a przy tym wielokolorowymi potrawami o bogatym smaku i zachwycającym aromacie. Dzięki sprawdzonym przepisom przekonasz się, że to naprawdę proste!