Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Niezwykle ciekawa w smaku sałatka z pełnoziarnistym makaronem, rzeżuchą i bogatym w substancje odżywcze drapieżcą - tuńczykiem.

Składniki

180 g Makaron pełnoziarnisty (suchy)
170 g Tuńczyk w oleju
150 g Twaróg sypki
15 szt. Czarne oliwki
2 garść Kiełki rzeżuchy
1/3 szklanka Pestki dyni
3-4 łyżka Olej z puszki tuńczyka
1 łyżka Olej z pestek dyni
1 szczypta Sól himalajska
2 szczypta Pieprz ziarnisty

Opis wykonania

1. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie (zgodnie z instrukcją na opakowaniu), następnie odcedzamy, przelewamy zimną wodą i pozostawiamy na sitku. 2. Pestki dyni prażymy na suchej patelni. 3. Oliwki odcedzamy i kroimy na plasterki. 4. Kiedy makaron przeschnie przekładamy go do szerokiej miski. Wrzucamy tuńczyka wraz z 3-4 łyżkami oleju, dodajemy łyżkę oleju z pestek dyni, doprawiamy solą i pieprzem. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, po czym dodajemy połowę ilości twarogu oraz rzeżuchy i ponownie mieszamy. Zawartość miski przekładamy na półmisek/talerze, a na koniec, całość posypujemy pozostałym twarogiem i rzeżuchą.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych