Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Dwusmakowe Placuszki jogurtowe wieloowocowe

Dwusmakowe Placuszki jogurtowe wieloowocowe
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

18 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Drugie śniadanie dla pociechy, które na pewno mu zasmakuje, a przygotowanie nie będzie trwało dłużej niż 20min. Zostanie tez kilka placków dla Ciebie.

Składniki

1,3 szklanka Mąka pszenna typu 2000 (lub innego)
1 łyżeczka Proszek do pieczenia
2 szt. Jajka
250 g Jogurt naturalny (grecki)
1 szt. Banan
Sól
1 łyżka Kakao
1 łyżka Olej kokosowy
Słodzidło (miód, ksylitol, słodzik)
80 g Ulubione owoce pokrojone w plasterki (ja użyłem banana, truskawki)

Opis wykonania

Do dużej miski wrzucamy jajka, jagort i łączymy ze soba za pomocą widelca albo miksera, Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, olej, słodzidło (opcjonalnie) i dobrze zgniecionega banana na papkę. Ponownie mieszamy składniki do uzyskania jednolitej masy. Do drugiej miski przelewamy połowę masy i dodajemy kakao. Uzyskamy w ten sposób dwukolore placuszki Rozgrzewamy patelnię z olejem kokosowym. Na patelnie nakładamy ciasto łyżką stołową. Gdy placuszek trochę podrośnie należy położyć na niego pokrojony owoc (banan, truskawke czy inne ulubiony owoc). Po lekkim zarumienieniu się, przekładamy na drugą stronę. Składniki wystarczają na duży pojemnik placuszków, wiec można wziąć trochę do pracy.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych