Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Przepis na pyszny i aromatyczny farsz do pierogów.

Składniki

- świeża bazylia
2 szt. - szalotki
1 - pieprzu
4 łyżki - słodkiej papryki
1 puszka - cieciorki

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
109 kcal
Tłuszcz
4.5 g
Węglowodany
13.5 g
Błonnik
4.2 g
Białko
5.3 g
Sól
0.6 g

Opis wykonania

Cebulkę pokrój w pióra i podsmaż. Zblenduj cieciorkę (odsącz z puszki, ale szybkim ruchem, by cieciorka była mokra), pieprz, paprykę, podsmażoną szalotkę oraz bazylię na gładką masę.

Odstaw na 30 minut do lodówki. Następnie ulep pierogi. Gotuj we wrzątku około 3 minuty od momentu, gdy wypłyną na wierzch.

Porada

Krojenie, szatkowanie i siekanie już nigdy nie będzie problemem! Rozdrabniacz marki Bosch do blenderów ręcznych to idealny pomocnik kuchenny.

Bosh Logo
Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych