Farsz na pierogi z cieciorką
4 porcje
60 min
Średnie
Przepis na pyszny i aromatyczny farsz do pierogów.
Składniki
- świeża bazylia
2 szt. - szalotki
1 - pieprzu
4 łyżki - słodkiej papryki
1 puszka - cieciorki
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
109 kcal
Tłuszcz
4.5 g
Węglowodany
13.5 g
Błonnik
4.2 g
Białko
5.3 g
Sól
0.6 g
Farsz na pierogi z cieciorką
Farsz na pierogi z cieciorką
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Cebulkę pokrój w pióra i podsmaż. Zblenduj cieciorkę (odsącz z puszki, ale szybkim ruchem, by cieciorka była mokra), pieprz, paprykę, podsmażoną szalotkę oraz bazylię na gładką masę.
Odstaw na 30 minut do lodówki. Następnie ulep pierogi. Gotuj we wrzątku około 3 minuty od momentu, gdy wypłyną na wierzch.
Porada
Krojenie, szatkowanie i siekanie już nigdy nie będzie problemem! Rozdrabniacz marki Bosch do blenderów ręcznych to idealny pomocnik kuchenny.
Komentarze