Przepisy do wykonania przy użyciu blendera

Blender to jedno z najbardziej praktycznych urządzeń w kuchni. Ich wielozadaniowość przyda się wszystkim osobom ceniących ułatwienia podczas gotowania. I zaoszczędzony czas! Współczesne blendery wyposażone są w nowoczesne ostrza, często aż poczwórne, które zapewniają szybkość i skuteczność pracy. Dokładnie rozdrabniają i błyskawicznie miksują wszystkie potrzebne nam składniki. Z pomocą blendera na rodzinny obiad przygotujesz aksamitnie gładkie puree. Własnoręcznie przygotujesz też masło orzechowe. Korzystając z różnych dodatkowych akcesoriów, łatwością pokruszysz lód do napojów na przyjęcie z przyjaciółmi. Ubijesz też pianę na ulubione wypieki i posiekasz warzywa na obiad. Szukasz inspiracji na takie potrawy? W tym dziale Akademii Smaku zgromadziliśmy przepisy na potrawy i napoje z użyciem blendera.

Blendery ręczne idealnie sprawdzają się do miksowania zup na kremową konsystencję. Blendery kielichowe mają zastosowanie do miksowania warzyw i owoców na zdrowe i sycące smoothies. Najlepsze blendery to takie, które mają ostre i niezniszczalne noże, dużą moc i wysokie obroty silnika. Zobacz nasze przepisy, które przygotujesz z użyciem wszechstronnego blendera. Masz ochotę za zupę krem? Krem z pora i suszonej gruszki czy krem z fasoli z frankfurterkami? A może na koktajl: mango lassi lub koktajl czekoladowo-gryczany? Blender jest też niezastąpiony przy robieniu kremu waniliowego do tarty z truskawkami. Sorbet truskawkowy czy lody śmietankowe swoją gładką konsystencję zawdzięczają ostrzom blendera. Tak, jak mus cytrynowy czy jabłkowo-rumowy. Sprawdź nasze przepisy i blenduj, mieszaj i miksuj bez ograniczeń!