Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Faszerowane kwiaty cukinii

Faszerowane kwiaty cukinii

Opis wykonania

30 min
Łatwe
dla 2 osób

Mogą być interesującą przystawką, przekąską lub dodatkiem do dania obiadowego.

Kwiaty mają bardziej intensywny smak niż warzywo, dlatego nie potrzebują zbyt wielu dodatków.



Opis przygotowania:



  1. Dymkę, natkę i pomidory drobno posiekaj. Wymieszaj z serkiem i dopraw do smaku.

  2. Kwiaty delikatnie opłukaj i osusz ręcznikiem papierowym. Ostrożnie rozchyl płatki i przy pomocy łyżeczki faszeruj kwiaty. Końcówkę lekko zwiń, aby zamknąć kwiat.

  3. Faszerowane kwiaty ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w piekarniku nagrzanym do 175 stopni.

TIP



  • Serek fromage możesz zastąpić ricottą, fetą lub serkiem ziarnistym.

  • Do farszu możesz dodać tarty parmezan lub cheddar.

  • Kwiaty można usmażyć w cieście naleśnikowym, będą bardziej chrupiące.

Akademia Smaku
Wiecej moich przepisów
Wasza ocena

Quiz dla mięsożerców

Antrykot to?