Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Faszerowane kwiaty cukinii

Opis wykonania

Mogą być interesującą przystawką, przekąską lub dodatkiem do dania obiadowego.

Kwiaty mają bardziej intensywny smak niż warzywo, dlatego nie potrzebują zbyt wielu dodatków.



Opis przygotowania:



  1. Dymkę, natkę i pomidory drobno posiekaj. Wymieszaj z serkiem i dopraw do smaku.

  2. Kwiaty delikatnie opłukaj i osusz ręcznikiem papierowym. Ostrożnie rozchyl płatki i przy pomocy łyżeczki faszeruj kwiaty. Końcówkę lekko zwiń, aby zamknąć kwiat.

  3. Faszerowane kwiaty ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w piekarniku nagrzanym do 175 stopni.

TIP



  • Serek fromage możesz zastąpić ricottą, fetą lub serkiem ziarnistym.

  • Do farszu możesz dodać tarty parmezan lub cheddar.

  • Kwiaty można usmażyć w cieście naleśnikowym, będą bardziej chrupiące.