


Fit babeczki z fasoli to idealny deser, który możemy upiec nie tylko na święta wielkanocne! Z polewą i posypane suszonymi owocami.
Do przygotowania babeczek potrzebna będzie fasola ( z puszki, odsączamy), banan, łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżki ksylitolu- można użyć miodu, kakao 2 łyżki oraz jajka. Całość umieszczamy w blenderze, miksujemy na gładką masę. Ja użyłam tłuczka do ziemniaków i wszystko rozgniotłam...też się udało ciasto ;) Przelewamy do foremek i pieczemy ok 40-45 minut. Po ostygnięciu babeczek możemy polać przygotowaną polewą: Olej kokosowy, łyżka kakao, miód i troszkę wody podgrzewamy na małym ogniu. Czekamy, aż polewa trochę ostygnie. Dekorujemy babeczki. Można posypać suszonymi morelami, jagodami goji, orzechami czy rodzynkami. Smacznego!!!