Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

9 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Fit babeczki z fasoli to idealny deser, który możemy upiec nie tylko na święta wielkanocne! Z polewą i posypane suszonymi owocami.

Składniki

fasola
banan
1 łyżeczka proszek do pieczenia
2 łyżeczka ksylitol/ miód (więcej)
3 łyżka kakao
1,5 łyżka olej kokosowy

Opis wykonania

Do przygotowania babeczek potrzebna będzie fasola ( z puszki, odsączamy), banan, łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżki ksylitolu- można użyć miodu, kakao 2 łyżki oraz jajka. Całość umieszczamy w blenderze, miksujemy na gładką masę. Ja użyłam tłuczka do ziemniaków i wszystko rozgniotłam...też się udało ciasto ;) Przelewamy do foremek i pieczemy ok 40-45 minut. Po ostygnięciu babeczek możemy polać przygotowaną polewą: Olej kokosowy, łyżka kakao, miód i troszkę wody podgrzewamy na małym ogniu. Czekamy, aż polewa trochę ostygnie. Dekorujemy babeczki. Można posypać suszonymi morelami, jagodami goji, orzechami czy rodzynkami. Smacznego!!!

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
zielone_obloczki
Bardzo smaczne babeczki.