Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

ZIEMNIAKI Z PATELNI Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ

ZIEMNIAKI Z PATELNI Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pyszne ziemniaki z patelni z fasolką szparagową, podane polane olejem z podsmażonym czosnkiem i chilli.

Składniki

800 g ziemniaków, obranych i pokrojonych w grube plastry
200 g zielonej fasolki szparagowej z odciętymi końcówkami i pokrojnej na 2 cm kawałki
100 ml oleju roślinnego
1 szt. czerwona papryczka chilli, z usuniętymi nasionkami i drobno posiekana
2 szt. ząbki czosnku, drobno posiekane

Opis wykonania

Ugotuj ziemniaki w osolonej wodzie prawie do miękkości i przełóż łyżką cedzakową na ręczniki papierowe. Do tej samej wody wrzuć fasolkę i gotuj przez 3 minuty po czym odcedź. Na dużej patelni rozgrzej olej i smaż ziemniaki partiami aż się z każdej strony ładnie zarumienią, dopraw solą w trakcie smażenia. Na koniec dodaj fasolkę, podsmaż przez 1-2 minuty i przełóż na talerze. Do tej samej patelni dodaj chilli wraz z czosnkiem i podsmażaj przez chwilę. Uważaj żeby nie spalić czosnku gdyż stanie się gorzki. Polej olejem ziemniaki z fasolką, posyp kolendrą i podawaj.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych

Powiązane przepisy