Fit babka wielkanocna
4 porcje
60 min
Łatwe
Szukasz przepisu na dietetyczną babkę? Wypróbuj fit babkę wielkanocną!
Składniki
75 g mąki
60 g mielonych nasion lnu
1/2 szklanki ksylitolu
3 jajka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Skórka i sok z limonki
Fit babka wielkanocna
Fit babka wielkanocna
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Oddziel białka od żółtek. Białka ubij z szczyptą soli na sztywną pianę.
Żółtka dodaj do piany i dalej ubijaj. Stopniowo dodawaj mąkę, proszek, siemię i ksylitol delikatnie mieszając.
Porada
Planetarny ruch mieszadeł robota OptiMUM marki Bosch bez problemu i ubije pianę oraz wymiesza wszystkie składniki ciasta.
Do gotowej masy dodaj skórkę i sok z limonki.
Babkę piecz w 175 stopniach przez około 30-40 minut lub do suchego patyczka.
Komentarze