Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Fit delicje

Opis wykonania

Łatwe w przygotowaniu ciasteczka z galaretką. Pyszny deser w wersji fit!

baner reklamowy maszynki do mielenia

Galaretkę (w dowolnym smaku) przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, dosładzamy ksylitolem lub innym slodzidlem do smaku, przelewamy na talerz/do opakowania i wstawiamy do lodowki do stężenia. Białka z jajek ubijamy na sztywno, stopniowo dodajemy ksylitol, a następnie dodajemy żółtka i mąkę i powoli i delikatnie łączymy łyżką. Możemy od razu formować w kilkucentymetrowych odstępach biszkopty na blaszce wyłożonej papierem lub przelać całość do okrągłej formy i po upieczeniu i przestudzeniu ciasta wyciąć kółka kieliszkiem bądź szklanką. Gorzką czekoladę rozpuszczamy z łyżką oleju kokosowego i odstawiamy do przestygnięcia. Gdy galaretka stężeje wycinamy z niej kółka nieco mniejsze niż te, które wycięliśmy z ciasta. Następnie galaretkowe kółka kładziemy na wyciętych biszkoptach i oblewamy czekoladową polewą, po czym wstawiamy na chwilę do lodówki do stwardnienia czekolady i gotowe! :)