Fit kopiec kreta
![Fit kopiec kreta](https://akademiasmaku.pl/storage/5901/conversions/fit-kopiec-kreta-3042-single.webp)
8 porcje
50 min
Średnie
Składniki
Fit kopiec kreta
Fit kopiec kreta
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/8795/conversions/KUcYAX3WPoAqJg-thumb.webp)
Ciasto: jajka zmiksuj z cukrem. Dodaj mąkę, kakao oraz proszek do pieczenia i delikatnie mieszaj.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/8796/conversions/GOr6QeYBuiIuZt-thumb.webp)
Masę przelej do tortownicy wyłożonej papierem i wstaw do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok. 20 minut (do suchego patyczka, czas może się wydłużyć w zależności od piekarnika).
Porada
Czy istnieje przepis na idealnie wyrobione ciasto? Tak! Przygotuj potrzebne składniki i włącz program Sensor Control Plus w robocie kuchennym MUM marki Bosch.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![3](https://akademiasmaku.pl/storage/8797/conversions/xIiAb5vTTB7BJb-thumb.webp)
Krem: mleczko kokosowe wstaw na całą noc do lodówki. Wyjmij jego stałą część i przełóż do miski. Dodaj cukier i ubij. Na koniec dodaj drobno posiekaną czekoladę i delikatnie wymieszaj.
Po ostudzeniu ciasta wycitnij w nim dołek, a zebrane ciasto przełóż do miski i odstaw na bok. Ciasto nasącz np. herbatą. W wydrążonym dołku ułóż banany przekrojone wzdłuż i skrop je delikatnie sokiem z cytryny.
![4](https://akademiasmaku.pl/storage/8798/conversions/KpDlzz9M2sPbfI-thumb.webp)
Na banany wyłóż gotowy krem i uformuj górkę. Pozostałe ciasto odłożone na bok pokrusz i posyp nim krem. Wstaw do lodówki do schłodzenia. Smacznego! :)
Komentarze