Fit kopiec kreta
8 porcje
50 min
Średnie
Składniki
Fit kopiec kreta
Fit kopiec kreta
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Ciasto: jajka zmiksuj z cukrem. Dodaj mąkę, kakao oraz proszek do pieczenia i delikatnie mieszaj.
Masę przelej do tortownicy wyłożonej papierem i wstaw do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok. 20 minut (do suchego patyczka, czas może się wydłużyć w zależności od piekarnika).
Porada
Czy istnieje przepis na idealnie wyrobione ciasto? Tak! Przygotuj potrzebne składniki i włącz program Sensor Control Plus w robocie kuchennym MUM marki Bosch.
Krem: mleczko kokosowe wstaw na całą noc do lodówki. Wyjmij jego stałą część i przełóż do miski. Dodaj cukier i ubij. Na koniec dodaj drobno posiekaną czekoladę i delikatnie wymieszaj.
Po ostudzeniu ciasta wycitnij w nim dołek, a zebrane ciasto przełóż do miski i odstaw na bok. Ciasto nasącz np. herbatą. W wydrążonym dołku ułóż banany przekrojone wzdłuż i skrop je delikatnie sokiem z cytryny.
Na banany wyłóż gotowy krem i uformuj górkę. Pozostałe ciasto odłożone na bok pokrusz i posyp nim krem. Wstaw do lodówki do schłodzenia. Smacznego! :)
Komentarze