Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

6 porcje

Czas wykonywania

70 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Najlepsze ciasto na święta.

Składniki

70 g mąki ryżowej
50 g mąki kasztanowej
5 białek
2 żółtka
4 łyżki erytrytolu
250 ml mleka migdałowego
3 łyżki masła klarowanego
20 migdałów lub nerkowców
1 łyżka naturalnego kakao
Przyprawa do piernika
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wiórki kokosowe (do posypania)

Opis wykonania

Piernik to nieodłączny element świąt Bożego Narodzenia. Dzisiaj pokażę Wam jak przygotować go w wersji fit.

Opis przygotowania:

  1. Mąkę ryżową i kasztanową połącz z żółtkiem, erytrytolem, proszkiem do pieczenia, kakao i przyprawą do piernika.
  2. Dodaj posiekane orzechy, masło klarowane i mleko migdałowe. Dokładnie wymieszaj.
  3. Białka ubij na pianę i połącz z masą na ciasto. Przełóż na brytfannę wyłożoną papierem do pieczenia, posyp nieco wiórkami kokosowymi i umieść w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni na około 25 minut.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych