Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Pasta z zielonego kalafiora z prażonymi orzechami

Pasta kalafiorowa
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pyszna pasta z zielonego kalafiora z prażonymi orzechami nerkowca.

Składniki

1 szt. kalafior
sól
pieprz
kumin
kurkuma
ziarna kolendry
chili

Opis wykonania

1. Kalafiora umyj, pozbaw liści i grubych części łodygi.
2. Podziel na małe różyczki i wrzuć do miski.
3. Posyp przyprawami, skrop oliwą i dokładnie wymieszaj, żeby kalafior dobrze pokrył się przyprawami.
4. Następnie kalafiora ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw na ok. 20-25 minut do piekarnika nagrzanego do temperatury 190°C.
5. Kiedy kalafior jest już upieczony na miękko i przestudzony, zmiksuj go z dodatkiem oliwy na gładką pastę.
6. Podawaj z dodatkiem sporej ilości orzechów nerkowca uprażonych na suchej patelni

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych