Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

FIT ŚWIĘTA: Pierogi z kapustą i burakiem

Opis wykonania

Świetny dodatek do wigilijnego barszczu.

Pierożki albo uszka to nieodłączony element wigilijnego barszczu. W tym roku możesz przygotować farsz z kiszonej kapusty i buraków.

Opis przygotowania:

  1. Posiekaną kapustę gotuj w wodzie przez około 35 - 40 minut. Na patelni rozgrzej oliwę, podsmaż, doprawione solą i pieprzem czosnek i cebulę.
  2. Dodaj posiekanego buraka i smaż przez około 1 - 2 minuty. Następnie dodaj kapustę i smaż jeszcze przez 3 - 5 minut.
  3. Gotowy farsz pozostaw do ostygnięcia.
  4. Mąkę przełóż do miski, dodaj roztopione masło, jajo, wodę, sól i wyrób na gładkie ciasto. Pokrój na małe kwadraty, ułóż porcję farszu i zawiń na formę pierożków.
  5. Gotuj w osolonej wodzie do wypłynięcia.