Grillowane warzywka skąpane w oleju z dodatkiem cytryńca chińskiego
4 porcje
60 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Grillowane warzywa to piękne wspomnienie letniego grilla. Warto zamknąć je w słoiku, by zimą dodać do sałatki lub mięsa. Autorką przepisu jest Beata B, laureatka konkursu "Pokaż skarby swojej spiżarni".
Składniki
1 cukinia
1 bakłażan
olej słonecznikowy
rodzynki
owoce cytryńca chińskiego
tymianek
cząber
sól
Grillowane warzywka skąpane w oleju z dodatkiem cytryńca chińskiego
Grillowane warzywka skąpane w oleju z dodatkiem cytryńca chińskiego
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Cukinię i bakłażana kroimy cienko wzdłuż. Smarujemy olejem z dwóch stron, oprószamy solą. Grillujemy na patelni chwilę z każdej strony. Przekładamy do litrowego słoika. Wlewamy olej ze słonecznika. Dodajemy rodzynki, owoce cytryńca chińskiego, tymianek i cząber.
Komentarze