Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Grillowane warzywka skąpane w oleju z dodatkiem cytryńca chińskiego

Grillowane warzywka skąpane w oleju z dodatkiem cytryńca chińskiego
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Grillowane warzywa to piękne wspomnienie letniego grilla. Warto zamknąć je w słoiku, by zimą dodać do sałatki lub mięsa. Autorką przepisu jest Beata B, laureatka konkursu "Pokaż skarby swojej spiżarni".

Składniki

1 cukinia
1 bakłażan
olej słonecznikowy
rodzynki
owoce cytryńca chińskiego
tymianek
cząber
sól

Opis wykonania

Cukinię i bakłażana kroimy cienko wzdłuż. Smarujemy olejem z dwóch stron, oprószamy solą. Grillujemy na patelni chwilę z każdej strony. Przekładamy do litrowego słoika. Wlewamy olej ze słonecznika. Dodajemy rodzynki, owoce cytryńca chińskiego, tymianek i cząber.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Monka
Bardzo ciekawe wypróbujmy warzywka już pokrojone
fiziowaaa
Fajny sposób na grillowanego bakłażana, pycha!