Gruszki w occie
5 porcje
60 min
Łatwe
Składniki
Wartości odżywcze
Gruszki w occie
Gruszki w occie
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Obierz gruszki, usuń gniazda nasienne i pokrój je na ósemki lub plastry według preferencji. Ustaw rondel na średnim gazie, dodaj wodę i cukier, mieszaj, aż się cukier rozpuści. Dodaj ocet, cynamon i goździki oraz pokrojone gruszki.
Gotuj gruszki na małym ogniu przez około 15–20 minut, aż staną się miękkie, ale nie rozpadają się.
Przelej gruszki wraz z marynatą do słoików i zakręć je. Po kilku dniach gruszki będą gotowe do jedzenia, można je przechowywać wiele miesięcy.
Porada
Ustawiasz temperaturę palnika na wyczucie? Nigdy więcej! Dzięki płytom FlameSelect bez trudu wybierzesz i utrzymasz właściwą moc grzania.
Komentarze