Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Hamburger z kotletem z czerwonej fasoli

Hamburger z kotletem z czerwonej fasoli
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Fasola to bardzo wartościowy pokarm.Jest odporna na trudne warunki klimatyczne i zawiera wiele substancji odżywczych.

Składniki

400 g czerwona fasola
1 szt. jajko
1 szczypta chili
1 szczypta sól
1 szczypta pieprz
3 szt. czosnek ząbek
4 łyżka bułka tarta
1 łyżka kasza manna
1/2 łyżeczka curry
3 ml sos sojowy ciemny
1/4 szklanka oliwa
1 szklanka bułka tarta

Opis wykonania

Cebulę pokrojoną w kostkę, z dodatkiem tartego czosnku, podduszamy na oliwie. Fasolę ugniatamy tłuczkiem do ziemniaków, Dodajemy wystudzoną cebulę, jajko, bułkę tartą i kaszkę mannę. Wszystko mieszamy i doprawiamy przyprawami do smaku. Formujemy kotlety i smażymy na oliwie obtoczone w bułce tartej. Podajemy z ulubioną bułką do hamburgerów z dodatkiem warzyw np. sałata, pomidor, oliwki, ogórek, awokado. Awokado możemy podawać pokrojone w plastry lub rozmiażdżone z dodatkiem ząbka czosnku
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych