Hamburgery Państwa Rzeźniczaków!
4 porcje
60 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 2)
Smak dzieciństwa Jakuba Rzeźniczaka i Edyty Zając!
Składniki
500 g mielona wołowina
1 szt. jajko
1 szt. cebula
2 łyżka ostra musztarda
pieprz
sól
4 szt. bułka do hamburgerów
4 szt. ogórek konserwowy
sałata
ketchup
Hamburgery Państwa Rzeźniczaków!
Hamburgery Państwa Rzeźniczaków!
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Sposób przygotowania:
- Wołowinę zmiel przy pomocy blendera. W ten sam sposób możesz zmielić cebulę!
- Do zmielonego mięsa dodaj jajko i musztardę, a następnie sól i pieprz do smaku.
- Masę bardzo dokładnie wyrób dłonią przez dwie minuty.
- Mięso podziel na cztery równe części i uformuj burgery.
- Bułki przekrój na pół i piecz w piekarniku przez trzy minuty w 180 stopniach.
- W tym czasie uformowane już burgery połóż na rozgrzany olej bądź masło klarowane i obsmaż po trzy, cztery minuty z każdej strony.
Przygotowanie hamburgerów:
- Podpieczone bułeczki posmaruj ketchupem, na jednej połówce bułki połóż sałatę, pokrojony w plastry ogórek, burgera, drugą połówkę bułki
- Burgera przebij długą wykałaczką, tak aby całość się trzymała.
- Burgera możesz ozdobić listkami bazylii! :)
Smacznego!!
Komentarze