Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Smak dzieciństwa Jakuba Rzeźniczaka i Edyty Zając!

Składniki

500 g mielona wołowina
1 szt. jajko
1 szt. cebula
2 łyżka ostra musztarda
pieprz
sól
4 szt. bułka do hamburgerów
4 szt. ogórek konserwowy
sałata
ketchup

Opis wykonania

Sposób przygotowania:

  1. Wołowinę zmiel przy pomocy blendera. W ten sam sposób możesz zmielić cebulę!
  2. Do zmielonego mięsa dodaj jajko i musztardę, a następnie sól i pieprz do smaku.
  3. Masę bardzo dokładnie wyrób dłonią przez dwie minuty.
  4. Mięso podziel na cztery równe części i uformuj burgery.
  5. Bułki przekrój na pół i piecz w piekarniku przez trzy minuty  w 180 stopniach.
  6. W tym czasie uformowane już burgery połóż na rozgrzany olej bądź masło klarowane i obsmaż po trzy, cztery minuty z każdej strony.

Przygotowanie hamburgerów:

Hamburgery Państwa Rzeźniczaków! - zdjęcie 1

  1. Podpieczone bułeczki posmaruj ketchupem, na jednej połówce bułki połóż sałatę, pokrojony w plastry ogórek, burgera, drugą połówkę bułki
  2. Burgera przebij długą wykałaczką, tak aby całość się trzymała.
  3. Burgera możesz ozdobić listkami bazylii! :)Hamburgery Państwa Rzeźniczaków! - zdjęcie 2

Smacznego!!

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy was zapewnić, ze publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy zakupili lub korzystali z produktu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych