Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Kruche, małosłodkie, dodające energii ciasteczka z lnem i mąką żytnią, w sam raz na przekąskę po treningu lub na wycieczkę.

Składniki

12o g Masło (miękkie)
60 g Cukier trzcinowy
2 szt. Jajko
100 g Siemię lniane
100 g Mąka żytnia
100 g Mąka owsiana
75 g Mąka kukurydziana
1 szt. Laska wanilii
2-3 łyżka Mleko

Opis wykonania

Miękkie masło utrzeć z cukrem, można również ubić mikserem, aż będzie puszyste. Do masy dodać jajka, ucierać. W misce wymieszać suche składniki i nasionka z laski wanilii, dodać do masy maślanej i zagnieść ciasto. Jeżeli ciasto będzie za suche, można dodać kilka łyżek mleka. Ciasto rozwałkować na grubość ok. 3 mm, wykroić ciasteczka, przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i na czas nagrzewania piekarnika (ok. 10 minut) włożyć do lodówki na blaszce Piec w 180 stopniach około 14-15 minut.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych