Galaretka z truskawkami i bitą śmietaną

4 porcje
Średnie
Składniki
Galaretka z truskawkami i bitą śmietaną
Galaretka z truskawkami i bitą śmietaną
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie, wymieszać dokładnie i pozostawić do ostudzenia. Zimną, ale płynną galaretkę wymieszać z pokrojonymi w kostkę truskawkami i wlać do kieliszków, które należy ustawiać pod kątem przy ściance w lodówce. Pozostawić do całkowitego stężenia. Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem i przełożyć do rękawa cukierniczego lub szprycy z ozdobną końcówką w kształcie gwiazdki. Z lodówki wyjąć kieliszki ze stężałą galaretką, wycisnąć w puste miejsce bitą śmietanę. Deser udekorować połówkami lub całymi truskawkami.
Komentarze