Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Galaretka z truskawkami i bitą śmietaną

Galaretka z truskawkami i bitą śmietaną
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Deser z galaretką, truskawkami i bitą śmietaną to ulubiony deser całej rodziny przygotowywany w moim domu od lat.

Składniki

1 szt. galaretka truskawkowa
450 ml gorąca woda
200 ml śmietanka 30%
1 łyżka cukier puder
200 g truskawki

Opis wykonania

Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie, wymieszać dokładnie i pozostawić do ostudzenia. Zimną, ale płynną galaretkę wymieszać z pokrojonymi w kostkę truskawkami i wlać do kieliszków, które należy ustawiać pod kątem przy ściance w lodówce. Pozostawić do całkowitego stężenia. Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem i przełożyć do rękawa cukierniczego lub szprycy z ozdobną końcówką w kształcie gwiazdki. Z lodówki wyjąć kieliszki ze stężałą galaretką, wycisnąć w puste miejsce bitą śmietanę. Deser udekorować połówkami lub całymi truskawkami.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych