Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

8 porcje

Czas wykonywania

45 min

Poziom trudności

Trudne


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Nieco uproszczona wersja indyjskiego deseru, to pyszna alternatywa do niedzielnej kawy.

Składniki

500 g Ser typu włoskiego lub ser panir
170 g Orzechy włoskie bez łupin
150 g Cukier puder brzozowy
3-4 łyżka Kakao
1 szt. Laska wanilii
Kokos

Opis wykonania

Ser odcisnąć z nadmiaru wody, zmiksować w misie blendera i przełożyć do miski. Orzechy zmielić na drobny pył i dodać do sera. Przesiać przez sitko cukier puder i kakao. Laskę wanilii przekroić wzdłuż, wydrapać miąższ i dodać do pozostałych składników. Wszystko zagnieść razem na jednolitą masę. Lepić małe kulki i obtaczać je w kokosie. Gotowe umieścić w zamkniętym naczyniu i włożyć do lodówki na 8 godzin, aby stały się twarde.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych

Powiązane przepisy