Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

JAGLANA ROZPUSTA czyli budyń z kaszy jaglanej z gruszką, kokosem i korzennym sosem

Opis wykonania

Doskonała przekąska do pracy - dodaje energii, osładza życie, wprowadza powiew egzotyki... ideał! :D

BUDYŃ Podgrzewamy mleko z wodą, olejem kokosowym i solą. Kaszę przelewamy zimną wodą na sicie, żeby wytraciła goryczkę. Wsypujemy do gorącego mleka. Po 5 minutach dosypujemy wiórki kokosowe. Gotujemy na niewielkim ogniu przez jakieś 10 minut. Na końcu dodajemy pokrojoną gruszkę, mieszamy, studzimy 10 minut i blendujemy do ulubionej konsystencji. Idealnie gładko nie będzie (wiórki i gruszka tak już mają podczas blendowania i basta). SOS Wrzucamy na patelnię masło, roztapiamy i dorzucamy pokrojone w kostkę gruszki, smażymy, podlewamy syropem klonowym, prażymy kilka minut, dodajemy przyprawy i podsmażamy na niewielkim ogniu, aż owoce zmiękną. Całość można pożreć na ciepło lub schłodzić – obie opcje są równie dobre. Aha, oczywiście cynamonu może być ciut mniej – zdaję sobie sprawę, że jestem od niego uzależniona i mam zaburzone proporcje w użytkowaniu tegoż magicznego proszku. :)