Kolorowa sałatka z dipem
4 porcje
Średnie
Kolorowa niczym tęcza na letnim niebie. Podawać z winegret na bazie granatów.
Składniki
100 g kukurydza (z puszki)
100 g fasolka (z puszki)
100 g fioletowe ziemniaki
1 szt. granat
1 szczypta szczypiorek
1 łyżka syrop z granatów
1 szt. limonka (sok)
2 łyżka oliwa
1 szczypta przyprawy: sól
Kolorowa sałatka z dipem
Kolorowa sałatka z dipem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Ugotować fioletowe ziemniaki. Po wystygnięciu pokroić w drobną kostkę. Wymieszać ziarnami granatu oraz fasolką i kukurydza. Ozdobić szczypiorkiem.
Winegret na bazie granatów: Do soku z limonki dodać syrop z granatów oraz oliwę i sól. Wymieszać. Podawać z sałatką.
Komentarze