Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Kolorowa niczym tęcza na letnim niebie. Podawać z winegret na bazie granatów.

Składniki

100 g kukurydza (z puszki)
100 g fasolka (z puszki)
100 g fioletowe ziemniaki
1 szt. granat
1 szczypta szczypiorek
1 łyżka syrop z granatów
1 szt. limonka (sok)
2 łyżka oliwa
1 szczypta przyprawy: sól

Opis wykonania

Ugotować fioletowe ziemniaki. Po wystygnięciu pokroić w drobną kostkę. Wymieszać ziarnami granatu oraz fasolką i kukurydza. Ozdobić szczypiorkiem.

Winegret na bazie granatów: Do soku z limonki dodać syrop z granatów oraz oliwę i sól. Wymieszać. Podawać z sałatką.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych

Powiązane przepisy