Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

10 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Sos coulis to lekki sos owocowy, który wykorzystać możesz jako dodatek do wszelkiego rodzaju deserów i słodkich wypieków. Jest to również świetny sposób na wykorzystanie świeżych owoców i przygotowania z nich gładkiego i aksamitnego sosu bez grudek, który szczególnie przypadnie do gustu naszym milusińskim.

Składniki

250 g świeżych lub mrożonych czarnych jagód
sok z cytryny lub pomarańczy do smaku
miód lub syrop klonowy do smaku

Opis wykonania

Jagody opłucz i wsyp do pojemnika blendera. Zmiksuj je dokładnie blenderem przez kilkadziesiąt sekund.

Następnie taki jagodowy mus przelej do gęstego sitka umieszczonego w misce i z pomocą łyżki przecieraj do czasu, aż w sitku pozostaną jedynie twardsze fragmenty owoców, skórki i pestki. 

Porada

Perfekcyjne smoothie z poczwórnymi ostrzami QuattroBlade w blenderze ręcznym marki Bosch to łatwizna! Przygotuj zastrzyk energii, który pozwoli Ci perfekcyjnie zacząć dzień.

Bosh Logo
Bosh

Do miski powinien spłynąć tylko sok i gęsty, aksamitny miąższ. 

Spróbuj powstałego w ten sposób sosu i zbalansuj jego smak wedle uznania z pomocą soku wyciśniętego z cytrusów i miodu.

Całość dokładnie wymieszaj i podawaj z ulubionymi deserami, lub wypiekami. 

Taki sos ze świeżych jagód możesz przechowywać przez kilka dni w lodówce. Jest jednak tak smaczny, że najpewniej nie wytrzyma w niej dłużej niż jeden dzień.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych