Jagodowy sos coulis
10 porcje
15 min
Średnie
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Jagodowy sos coulis
Jagodowy sos coulis
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Jagody opłucz i wsyp do pojemnika blendera. Zmiksuj je dokładnie blenderem przez kilkadziesiąt sekund.
Następnie taki jagodowy mus przelej do gęstego sitka umieszczonego w misce i z pomocą łyżki przecieraj do czasu, aż w sitku pozostaną jedynie twardsze fragmenty owoców, skórki i pestki.
Porada
Perfekcyjne smoothie z poczwórnymi ostrzami QuattroBlade w blenderze ręcznym marki Bosch to łatwizna! Przygotuj zastrzyk energii, który pozwoli Ci perfekcyjnie zacząć dzień.
Do miski powinien spłynąć tylko sok i gęsty, aksamitny miąższ.
Spróbuj powstałego w ten sposób sosu i zbalansuj jego smak wedle uznania z pomocą soku wyciśniętego z cytrusów i miodu.
Całość dokładnie wymieszaj i podawaj z ulubionymi deserami, lub wypiekami.
Taki sos ze świeżych jagód możesz przechowywać przez kilka dni w lodówce. Jest jednak tak smaczny, że najpewniej nie wytrzyma w niej dłużej niż jeden dzień.
Komentarze