Jagodowy sos coulis
![Jagodowy sos coulis](https://akademiasmaku.pl/storage/7814/conversions/jagodowy-sos-coulis-4996-single.webp)
10 porcje
15 min
Średnie
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Jagodowy sos coulis
Jagodowy sos coulis
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/9936/conversions/vY3K8n96VMoSOZ-thumb.webp)
Jagody opłucz i wsyp do pojemnika blendera. Zmiksuj je dokładnie blenderem przez kilkadziesiąt sekund.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/9937/conversions/R8lkq4ACc6G8cQ-thumb.webp)
Następnie taki jagodowy mus przelej do gęstego sitka umieszczonego w misce i z pomocą łyżki przecieraj do czasu, aż w sitku pozostaną jedynie twardsze fragmenty owoców, skórki i pestki.
Porada
Perfekcyjne smoothie z poczwórnymi ostrzami QuattroBlade w blenderze ręcznym marki Bosch to łatwizna! Przygotuj zastrzyk energii, który pozwoli Ci perfekcyjnie zacząć dzień.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![3](https://akademiasmaku.pl/storage/9938/conversions/YLySuQecHxsoiu-thumb.webp)
Do miski powinien spłynąć tylko sok i gęsty, aksamitny miąższ.
Spróbuj powstałego w ten sposób sosu i zbalansuj jego smak wedle uznania z pomocą soku wyciśniętego z cytrusów i miodu.
![4](https://akademiasmaku.pl/storage/9939/conversions/jAkw0wuHeYxc2H-thumb.webp)
Całość dokładnie wymieszaj i podawaj z ulubionymi deserami, lub wypiekami.
Taki sos ze świeżych jagód możesz przechowywać przez kilka dni w lodówce. Jest jednak tak smaczny, że najpewniej nie wytrzyma w niej dłużej niż jeden dzień.
Komentarze