Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Ciasto biszkoptowe z farszem ze śmietany i owoców.

Składniki

blacha uniwersalna
Ciasto biszkoptowe:
jajka
6-8 łyżka gorącej wody
150 g cukru
opakowanie cukru waniliowego
100 g mąki pszennej
50 g mączki krochmalowej (kartoflanej)
2 łyżeczka proszku do pieczenia
Farsz:
500 ml śmietany
50 g cukru
opakowanie cukru waniiowego
opakowanie usztywniacza do śmietany
250 g malin lub truskawek
płatków migdałowych

Opis wykonania

Wcześniej rozgrzać piekarnik. Z podanych składników przygotować ciasto biszkoptowe. Przełożyć je na blachę uniwersalna wyłożoną papierem do pieczenia. Równomiernie je rozsmarować na blasze. Piec jak podano. Po pieczeniu placek biszkoptowy wyrzucić na posypaną cukrem ściereczkę. Przyklejony do ciasta papier nawilżyć wodą I ostrożnym, ale zdecydowanym ruchem oderwać. Placek biszkoptowy równomiernie posypać cukrem i przy pomocy ściereczki zrolować. Na półsztywno ubić śmietanę. Dodać cukier, cukier waniliowy i usztywniacz śmietany i ubić na sztywno. Około 1 i 1/2 kubeczka przełożyć do woreczka. Rozgnieść widelcem. Resztę sztywnej śmietany wymieszać z rozgniecionymi owocami. Ostudzoną roladę biszkoptową rozwinąć ze ściereczki. Posmarować śmietaną owocową i ponownie zrolować. Najpierw przyozdobić śmietaną wyciśnięta z woreczka i następnie rozłożyć pozostałe owoce i płatki migdałowe. Sposób nastawiania: Rozgrzewanie grzanie górne/dolne 170-190⁰C, 10-20 minut.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych