Krajanka biszkoptowa
4 porcje
Średnie
Składniki
Krajanka biszkoptowa
Krajanka biszkoptowa
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Wcześniej rozgrzać piekarnik. Z podanych składników przygotować ciasto biszkoptowe. Przełożyć je na blachę uniwersalna wyłożoną papierem do pieczenia. Równomiernie je rozsmarować na blasze. Piec jak podano. Po pieczeniu placek biszkoptowy wyrzucić na posypaną cukrem ściereczkę. Przyklejony do ciasta papier nawilżyć wodą I ostrożnym, ale zdecydowanym ruchem oderwać. Placek biszkoptowy równomiernie posypać cukrem i przy pomocy ściereczki zrolować. Na półsztywno ubić śmietanę. Dodać cukier, cukier waniliowy i usztywniacz śmietany i ubić na sztywno. Około 1 i 1/2 kubeczka przełożyć do woreczka. Rozgnieść widelcem. Resztę sztywnej śmietany wymieszać z rozgniecionymi owocami. Ostudzoną roladę biszkoptową rozwinąć ze ściereczki. Posmarować śmietaną owocową i ponownie zrolować. Najpierw przyozdobić śmietaną wyciśnięta z woreczka i następnie rozłożyć pozostałe owoce i płatki migdałowe. Sposób nastawiania: Rozgrzewanie grzanie górne/dolne 170-190⁰C, 10-20 minut.
Komentarze