Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Kakaowa beza z nadzieniem migdałowo-czekoladowym

Opis wykonania

Każde dziecko lubi czekoladę a jeśli jest ona połączona z kruchą bezą i pysznym nadzieniem to napewno żaden łakomczuch się jej nie oprze!

Odzielamy białka od żółtek, wcześniej schłodzone ubić na sztywną pianę z odrobiną soli, pod koniec dodawać partiami na przemian cukier z cukrem pudrem ,po jednej łyżce. Kiedy białka osiągną pożądaną gęstą i lśniącą konsystencję, dodać mąkę z kakao, połączyć. Z masy bezowej tworzymy pożądany kształt, w moim wypadku krążki wielkości góry szklanki,które wyciskamy na papier do pieczenia. Piec w temperaturze 120 ° C, 50-60 minut. Ususzone bezy pozostawić na papierze do pieczenia do wystygnięcia, lub w piekarniku. Jak bezy będą nadziane masą czekoladowo-migdałową to na koniec posypać kakao.Jajko ubić z cukrem na parze na pulchną masę, ostudzić w zimnej wodzie ciągle ubijając.Dodać roztopioną w gorącej kąpieli czekoladę,migdaly i olejek i wszystko polączyc na jednolitą masę.Bierzemy beze przekładamy masą czekoladowo-migdałową,przyklejamy drugą beze ,wierzch posypujemy kakao,możemy polać czekoladą lub posypać pokruszonymi kawalkmi czekolady!