Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

25 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Ten deser na pewno zachwyci niejedno podniebienie.

Składniki

1 kg truskawki
4 łyżka cukier
1 łyżka sok z cytryny
1 łyżka mąka ziemniaczana

Opis wykonania

Truskawki wrzucamy do rondelka, nie wszystkie - kilkanaście zostawiamy do wkrojenia. Gotujemy, następnie dodajemy cukier i sok z cytryny.

Gdy truskawki będą miękkie zagęszczamy mąką ziemniaczaną rozrobioną z zimną wodą. Po zagotowaniu kisiel miksujemy blenderem. Dodajemy pokrojone w kostkę świeże truskawki i mieszamy łyżką.

Jemy gorąco lub na zimno. Możemy ozdobić bitą śmietaną i listkiem mięty. Smacznego.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
zielone_obloczki
Bardzo dobry kisiel
Maria Izabela
Można truskawki wymienić na owoce, które akurat mamy - u mnie wersja wiśnia i truskawka :)
Ewusia1222
Pyszny kisiel-pycha