Kokosowa, czekoladowa kostka
9 porcje
30 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Rozpływająca się w ustach konsystencja z piernikową nutą i chrupiącym dodatkiem.
Składniki
165 ml mleczka kokosowego
1 szt. tabliczka gorzkiej czekolady 75%
3 łyżka kakao
ulubiony słodzik: syrop daktylowy/klonowy/stevia/miód
1 szczypta przyprawy do piernika
1 szczypta cynamonu
2 garść ekspandowane ziarno
Kokosowa, czekoladowa kostka
Kokosowa, czekoladowa kostka
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Puszkę mleczka kokosowego włożyć na 24h do lodówki, kiedy powstanie na górze śmietanka rozpuścić ją w rondelku (ale nie gotować). Dodać pokruszoną czekoladę, kakao, słodzik i przyprawy. Masę wlać do pojemnika a górę posypać ziarnami. Schłodzić całość w lodówce.
Komentarze