Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

9 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Rozpływająca się w ustach konsystencja z piernikową nutą i chrupiącym dodatkiem.

Składniki

165 ml mleczka kokosowego
1 szt. tabliczka gorzkiej czekolady 75%
3 łyżka kakao
ulubiony słodzik: syrop daktylowy/klonowy/stevia/miód
1 szczypta przyprawy do piernika
1 szczypta cynamonu
2 garść ekspandowane ziarno

Opis wykonania

Puszkę mleczka kokosowego włożyć na 24h do lodówki, kiedy powstanie na górze śmietanka rozpuścić ją w rondelku (ale nie gotować). Dodać pokruszoną czekoladę, kakao, słodzik i przyprawy. Masę wlać do pojemnika a górę posypać ziarnami. Schłodzić całość w lodówce.
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Nastassia Mamaieva
Świetny pomysł na metamorfozę zwykłej tabliczki czekolady :)