Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Kokosowe marzenie

Opis wykonania

Przepis na kokosowe ciasto z polewą czekoladową, bez pieczenia, bez glutenu i laktozy:)

Spód: 1. Nerkowce blendujemy bądź rozbijamy na drobno i dodajemy mąkę kokosową. 2. Daktyle zalewamy wrzątkiem. Gdy zmiękną, odcedzamy je i blendujemy razem z nerkowcami i mąką. 3. 15 gram oleju rozpuszczamy i dodajemy do masy. Całość dokładnie mieszamy (najlepiej wyrobić ciasto w rękach). W konsystencji ma wyjść jak kruche ciasto. 4. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy na nią ciasto. 5. Wkładamy na chwilę do lodówki.

Środek: 1. Mleczko kokosowe ubijamy na sztywno (tak jak pianę z białek). 2. Dodajemy wiórki i dokładnie mieszamy. 3. Wyciągamy spód z lodówki i wykładamy masę. Ponownie wkładamy do lodówki.

Góra: 1. Czekoladę rozpuszczamy z 5 gramami oleju w kąpieli wodnej. 2. Rozpuszczoną czekoladę wylewamy na wierzch ciasta. Gdy chwilę przestygnie, ponownie wkładamy do lodówki na ok. 30min.