Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

9 porcje

Czas wykonywania

10 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Doskonały krem do naleśników, owsianki, ale też do smarowania bułki/chleba/pieczywa razowego.

Składniki

3 szklanka Wiórki kokosowe
3 szklanka Mleko sojowe
3 łyżka Ksylitol

Opis wykonania

Wiórki wraz z olejem kokosowym oraz ksylitolem rozdrabiamy w misce ręcznym blenderem. Wiórki pod wpływem tego działania powinny puścić olej. Uwaga - można przegrzać i spalić blender! Dlatego należy to robić z przerwami i pulsacyjnie. Lepiej dłużej, niż zamęczyć sprzęt ;) Ja dodatkowo przyspieszyłam sobie pracę ugniatając wiórki drewnianą pałką do ręcznego ucierania kremów (szybciej puszczały olej). Gdy wiórki zaczną puszczać tłuszcz, wlewamy mleko sojowe i całość miksujemy do uzyskania konsystencji kremu.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych