Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Puszysty krem, który można zjeść jako deser lub użyć jako dodatek do innego deseru. Chociaż nie należy do najmniej kalorycznych, nie można nazwać go niezdrowym. Dodatek malin i miód nie tylko nadają mu słodyczy, ale i dostarczają prozdrowotnych substancji.

Składniki

1 szklanka śmietany 30% lub 36%
Szklanka/opakowanie serka mascarpone
3 łyżki miodu pszczelego
2 szklanki świeżych malin

Do dekoracji:
Płatki migdałów, liście mięty

Opis wykonania

Śmietankę ubij na puszysty krem. Maliny zblenduj wraz z miodem na gładki mus i wymieszaj z mascarpone.

Do kremu dodaj ubitą śmietankę i delikatnie przemieszaj łyżką.

Krem przełóż do pucharków, udekoruj listkami mięty i płatkami migdałów.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych